Säsongen 2002/2003 RESULTAT SKIDOR        Upp

Medlemmar som åkt i Vasaloppspåren. Tjejvasan 22/2: Eva Lindell 2:49 Öppet Spår 23/2: Joakim Gimholt 5:55, Joachim Lyth 7:37, Björn Kjellström 8:32 (fyllde 65 år i spåret 23/2), Johannes Kjellström 9:29, Agneta Kjellström 10:14, Rolf Gustafsson 6:02, Tommy Lundquist 7:01, Mona-Lisa Lundquist 8:28, Per-Åke Säfström 8:53 24/2: Bo Westin 5:57, Joakim Olsson, 6:52, Leif Fritz 7:14, Linda Olsson 8:41, Gitte Jutvik 10:0

 

 

Säsongen 2002/2003 Skid och spår-info  

03-03-11 Så var det slut på skidåkandet i spåren på våra breddgrader. Nu är det för mycket vatten och inte sammanhängande spår överallt. Det var tunga mil igår, 8-10 grader varmt och  blåst förstörde alla fina skidspår. Från 29/12 - 14/1 och från 2/2 – 10/3 har det gått att åka skidor .

 

03-03-10 Passa på att åka i skidspåren vid klubbstugan eller på golfbanan för det skall bli ännu varmare framöver……..tungt före då snön sjunker efter varje skidtag men ju fler som åker desto bättre trycks spåret till. Tidig morgon och kväll är det kanonföre. Klister universal.

 

03-03-07 Passa på att åka i skidspåren vid klubbstugan eller på golfbanan för det skall bli ännu varmare framöver……..Idag var det blöt nysnö med inget glid men med lite klister så fick man i alla fall fäste. Det blir nog tungt i spåren framöver…

 

03-03-06 Passa på att åka i skidspåren vid klubbstugan eller på golfbanan för det skall bli ännu varmare framöver……..Nu är det klister som gäller på dagarna och med lite kallvalla ovanpå på kvällen då det kyler på………………………………………………


03-03-05
Passa på att åka i skidspåren vid klubbstugan eller på golfbanan för dett skall bli varmare framöver…….. Det har också kommit lite  vanlig snö några dagar  vilket gör att det går bra att åka med endast lite varmare kallvalla i trampet.

 

03-03-03 Det har kommit lite frostsnö i skidspåren tidigare och vanlig snö idag  vilket gör att det går bra att åka med endast lite varmare kallvalla.
 
Fortfarande håller spåren bra klass, speciellt på gärdena.
Det finns några utsatta ställen där snön blivit hårda och lite isiga. Skottar man i så kommer spåren vara fina många dagar till.

03-02-26 Fortfarande håller spåren bra klass, speciellt på gärdena. Det finns några utsatta ställen där snön blivit till is eller helt försvunnit. Skottar man i så kommer spåren vara fina många dagar till. Elljusspåret har blivit lite isigt och glatt.
Det har varit minusgrader i snön både på dagen och natten så spåren är lite isiga men med kallklister och lite kallvalla utanpå så går det som en dans…

03-02-23 Inte lika bra med fart i skidspåren denna helg p g a mulet väder, många åker i vasaloppspåren och flera har sportlov. Fortfarande håller spåren bra klass. Nu lite isiga men med kallklister och lite kallvalla utanpå så går det som en dans…

 

03-02-21 Jag har satt upp skyltar med texten ”Spåravgift eller Spårbidrag” på Info tavlorna där användare av skidspåren kan via inbetalningskort i lådan lämna ett litet som stort bidrag!
Spåren håller bra standard fortfarande och är hårda förutom på några extremt utsatta platser där solen tär på snön mitt på dagen. Tack vare att vi fick låna snöuppsamlare (IFK S-tälje) genom Leif Fritz kommer snön att ligga kvar mycket längre. Men ni kan hjälpa till med att skotta där det behövs…
Minus 15 grader inatt ger kanonföre även på dagen. Hoppas att vi syns i spåren vid klubbstugan i helgen!

 

03-02-19 Nu är det nya scooterkörda skidspår med spårkalle och vinge som samlar upp snön. Leif Fritz har återigen gjort ett toppen jobb. Vi andra har bara skottat där snön smält i solen…Det går bra att hjälpa till med att skotta där det behövs! Är det så här fina förhållanden kanske snön finns kvar till Vasaloppsdagen.

Igår hade vi besök från Dagiset Ängsbacken Smörblomman. Småttingarna körde skidor för snöstjärnan. Ett par varv på den mjuka slingan på fältet med tuff backe.
Vi åkte: Jens Öhman, Matilda Thorberg, Nils Thorberg, Lovisa Sundahl, Jack Hellstaf, Jonathan Trollström, Alice Kårehagen, Sebastian Gustavsson och Agnes Westlund


03-02-16
I helgen var det kanonväder med fina hårda skidspår. På natten var det nästan 18 grader kallt. Men på dagen kom solen och värmde upp… Totalt var det 16 pigga och glada unga skidåkare som körde för Snöstjärnan! Stugjouren i klubbstugan hade fullt upp hela tiden med våfflor korv kaffe bullar kexchoklad… speciellt på söndagen. Ett tack till alla!


03-02-15 Passa på att åka skidor  i helgen - det är fortfarande fina spår!
Uppkörda skidspår med scooterspårsläde på elljusspåret och ”Rundqvist gärde” ner mot Långmyren och på Berga Gärde! Ner till Hunga är det spårat men bitvis dåligt underlag. Många har åkt fram och tillbaks till Trosa men ta det för vad det är ren transportsträcka.

Leif Fritz har även spårat på Golfbanan (”gamla” golfbanan sydöst Trosa).
Det finns också skidspår ute vid Stensunds folkhögskola.

03-02-13 Alla barn och ungdomar. Pröva på längdskidåkning. Trosabygens Ok bjuder in er till SNÖSTJÄRNAN lördagen och söndagen den 15 och 16 februari vid klubbstugan Häradsvallen i Vagnhärad. Start mellan kl. 12.00-14.00. 2 olika banlängder 1 km och hela elljusspåret 1750

 

03-02-10 Dags att åka skidor i spåren igen!
Nu har Leif Fritz kört upp nya fräscha skidspår med scooter på elljusspåret och ”Rundqvist gärde” ner mot Långmyren! Nu finns det även skidspår på Berga Gärde! Vi kanske hinner köra upp spår ner mot Hunga också.

 

03-02-08 Nu finns det fina skidspår på elljusspåret och ”Rundqvist gärde” ner mot Långmyren! Klubbstugan vid Häradsvallen med fikaservering, dusch, omklädnad, bastu och vallabod är öppen lördag och söndag kl. 11-15. Leif Fritz har även spårat på Golfbanan (”gamla” golfbanan sydöst Trosa). Det finns också skidspår ute vid Stensunds folkhögskola.

 

03-02-06 Nu är snöscootern fixad och det kommer att köras upp spår i anslutning till klubbstugan i eftermiddag och i kväll! Leif Fritz kommer att hjälpa till med spårning. Så snart spåren vid klubbstugan är klara kommer det att spåras vid Stensunds folkhögskola och på Golfbanan (”gamla” golfbanan sydöst om Trosa).

 

03-02-05 Vi har problem med snöscootern tyvärr finns det inga scooterspårade skidspår ännu i anslutning till klubbstugan!
Vi har beställt delar som vi hoppas få ordning på till torsdag!
Leif Fritz kommer att hjälpa till med spårning.

Kjelle är i fjällen kommer torsdag kväll.

Det finns ännu inga scooterspårade skidspår varken vid Golfbanan eller vid Stensunds folkhögskola.

 

03-02-04

Vi har problem med snöscootern tyvärr finns det inga scooterspårade skidspår ännu vid klubbstugan! Vi hoppas

få ordning till torsdag!

 

03-02-04

Passa på att åka på Golfbanan eller på ”Rundqvist gärde” mot Långmyren. Elljusspåret går också hyfsat. Träna till Marviksloppet söndagen den 16 februari.

(står felaktigt 9 februari i TbOK-NYTT)

 

03-01-16

Nu är alla skidspår borta. Senaste skiddagen var 14/1.
Det har varit mellan 3 och 7 plusgrader med blåst.

03-01-13

Fina skiddagar sedan förra helgen.

Nu har det slaskat söndag och måndag men ikväll frös det till, -9 minusgrader.

På golfbanan har Leif Fritz ”maskinspårat” kanonspår så det går som på räls.

Vid klubbstugan är det lite sämre, men det går fortfarande att hasa sig fram…

03-01-06

15-20 minusgrader varje dag.
För er som inte vill flänga runt elljusspåret hela tiden
går det bra att köra över Bergavägen efter första svängen på elljusspåret vid Bergavägen och ut på gärdet nedanför överfarten till Hungaspåret. Där får man ut en 3,5 km lång sträcka. Hungaspåret går också att åka på förutom några kortare sträckor där rötter tittar fram.

03-01-04

Mellan 15 till 20 minusgrader.
Det har gått bra att köra på golfbanan och vid klubbstugan, sedan 29/12-02. Elljusspåret har hyfsade spår. Tyvärr går det inte att spåra på Bergagärdet.
Det går däremot bra att köra över Bergavägen efter första svängen på elljusspåret vid Bergavägen och ut på gärdet nedanför överfarten till Hungaspåret.

Där får man ut långa sträckor. Hungaspåret går också hyfsat att åka på förutom några kortare sträckor.

02-12-29
Nu har det fallit en decimeter lätt nysnö.

Det går att åka på golfbanan och vid klubbstugan.


02-12
Nu är det röjt och slybekämpat runt Elljusspåret
Upp- och nedfarter till/från elljusspåret är röjda av Lasse F.

Även nya övergångar till gärdet söder om Källberga är öppnade.

 

Pelle B har satt ut stakpinnar på Hungaslingan och taggtråden är öppnad vid gärdena.

Ny 20 kubik bark utlagt på elljusspåret.

02-10-08 Arbetsdag 26/10 Elljusspåret..
Lördagen den 26 oktober samlas vi vid klubbstugan kl. 10.00 för att lägga ut bark på elljusspåret. Bekämpa sly i kanterna. Om ni har.. ta med skyffel och kratta. Förtäring ordnas så v.v.  anmäl till Per-Erik Bång tfn 137 05