Säsongen 2003/2004 RESULTAT SKIDOR        Upp

Medlemmar som åkt i Vasaloppspåren.
skidåkare i Vasaloppsspåren

 

Säsongen 2003/2004 Skid och spår-info  

 

ETT STORT TACK TILL ER ALLA FÖR BIDRAG TILL TbOKs SPÅRVERKSAMHET! Anna-Karin Dunkhols, Anders Lindström, Hans Gustafsson, Bengt Asplund, Björn Kjellström, Joakim Ljung, Hans Hemström, Ante Farm och Tom Sundqvist.

--------------------------------------------------------------

040307 En samling skidåkare i Vasaloppsspåren

040227 Passa på - det går fortfarande att åka skidor på "Rundquists gärde" och på en del av elljusspåret - givetsvis är det snöbrist på sina ställen men vad gör det när solen skiner. Prova på lite backträning på det fina skoterspårade 800 m spåret direkt i anslutning vid eljusspåret.


040214
Passa på - det går fortfarande att åka skidor på "Rundquists gärde" och på en del av elljusspåret. Det finns en ny överfart vid Bergavägen i kurvan till elljusspåret då slipper man barmarken i backen. Det går igenom bitvis men hyfsat ändå. Idag gick det undan bitvis. Ingen stugjour söndag men det finns säkert flera TbOK:are där. Hoppas snön räcker... Välkommen ut!

040210
Nu finns det dubbla scooterkörda skidspår på "Rundquists gärde" och del av elljusspåret sedan igår morse. Tyvärr går det igenom på några ställen på elljusspåret där snön blåst bort men efter omständigheterna är spåren okey, välkommen ut!

040208
Bilder från Snöstjärnan
8/2-04

Tyvärr fick TbOK ställa in 6-timmarsloppet på skidor lördagen den 7 februari med 8 anmälda lag men söndagen den 8 februari mellan kl. 12.00-14.00, i anslutning till klubbstugan vid Häradsvallen i Vagnhärad genomförde Trosabygdens OK "Snöstjärnan".
Det var 19 pigga och glada små skidåkare som utan tidtagning åkte för "Snöstjärnan". TbOKs spårgeneral Leif Fritz hade dragit upp ett spår, med snö insamlare och spårsläde, på ca 800 m redan i tisdags så spår fanns det redan innan snön som kom i dag söndag. Tyvärr gick det inte att dra upp nya spår med skotern, så det var bara att göra spår på gammalt vis - ut och trampa med skidorna.
Men det var nog ändå nysnön som lockade ut såväl stora som små skidåkare med syskon, mamma, pappa, morfar, mormor, farfar och farmor som glada påhejare! Solen lyste med sin frånvaro, men desto mer lös det i ögonen på de glada små skidåkarna denna dag och höjde stämningen i skidspåret. Efter målgång delades "Snöstjärnan" ut och dessutom fick deltagarna varm saft och bulle.
Vi åkte alla för Snöstjärnan: Anna Kindlundh, Johan Kindlundh, Martin Rönnby, David Bodin, Isak Bodin, Amandus Reimer, Tuva Thyreen, Jesper Ljung, Mattias Ljung, Christoffer Sundqvist, David Sundqvist, Hamilton Stafström, Leolin Stafström, Nikita Stafström, Lina Westlund, Agnes Westlund, Julia Blomqvist, Tove Berg och Mårten Berg.

040207
Åk för SNÖSTJÄRNAN söndagen den 8 februari mellan kl. 12-14 Jag kommer att vara vid klubbstugan mellan kl. 12-14 söndag 8/2. Vi har ett 800 m spår nere vid fältet vid starten på eljusspåret backe upp motsols. Längst ned går det igenom och är blött men jag har åkt många varv så det fungerar säkert ändå om det inte blir flera plusgrader på förmiddagen imorgon. Jag tar med mig varm saft och bullar. (I Klubbstugan äter 30 st. orienterare från Järfälla OK lunch efter Långmaren-OL)
/Välkomna Pelle Bång


040205 Tyvärr är vi tvingade att ställa in 6-timmarsloppet på skidor nu på lördag pga snöbrist. Skidåkare tack för visat intresse!
Idag provade vi att göra spår, det fungerade inte alls, på flera ställen var det 5-10 cm vatten och på flera sträckor barmark. Leif Fritz packade ett 800 m spår till SNÖSTJÄRNAN på söndag 8/2 men vi får se på lördag om vi kan göra ett nytt då om det inte smällt bort helt.


040204 Det var närmre 8 grader idag men fortfarande finns det snö i spåren dock väldigt blött under. Om vi skall kunna genmföra 6-timmars får det inte bli flera dagar som den idag. På ett par ställen på elljusspåret har snön töat bort.
Vi skall prova att köra med scooter imorgon. Hoppas att vi skall kunna genomföra Snöstjärnan på något spår ändå. Deadline blir tyvärr inte förränn på fredag eftermiddag.

040204 Vilken värme +6C och så blåst dessutom som skall öka! Skidspåren finns kvar jag skall prova att åka i eftermiddag. Det ser inte bra ut återkommer imorgon...

040203 Nu regnar det i spåren (+1C) men det går fortfarande att åka. Spåren är packade så att det kommer ligga kvar ett tag till. Tyvärr kan vi inte trycka till med scootern när det är så här varmt i snön. Prognosen till onsdag ser inte lovande ut med blåst och 6 plusgrader. Vi håller tummarna fö att det inte skall bli för varmt för då är det osäkert med kommande helgs snötillgång! Ni som är anmälda till 6-timmarsloppet: besked lämnas senare i veckan, håll utkik!

040202 Måndag: De senaste dagarna har det varit problem att få skidspår men igår eftermiddag var scootern igång igen. Det blev riktigt hyfsade spår vid klubbstugan i Vagnhärad igen och -12C inatt har gjort spåren "snabba" till idag. Passa på att åka nu för prognosen framåt i veckan ser inte lovande ut, men vi lever på hoppet och hoppas att snön håller sig kvar i spåren till 6-timmars på lördag och snöstjärnan på söndag!

040131 Lördag: Massor med blötsnö..men tyvärr går det inte att göra spår med scootern(Leif Fritz povade idag men det går knappt att svänga) i det här läget vi får vänta tills imorgon söndag och hoppas på att det klarnar upp och att det blir någon minusgrad. Prognosen var lite oklar nu kl 12.00. Stugjouren stängde tidigare idag pga inte en enda skidåkare syntes till....
PM för stugvärd Stugjour

6-timmars lördag 7 februari Läs inbjudan
Flera Lag har anmält sig bl a Safiren, Team Nollåtta, Staffan Johanssons, Lundagatan, Björn Kjellströms. Mecman utmanar Camfil. TbOKi hoppas på god match!

040129 Massor med snö - hoppas det får ligga kvar efter helgen också då det skall bli uppåt 5 grader varmt! Spåren tar lite tid att få iordning nu men Leif fritz skall försöka hinna med.

25/1
Nu kör vi 6-timmarsloppet på skidor den lördagen den 7 februari start kl 11.00 och målgång kl. 17.00. Samla ihop ett lag och anmäl ER!

Åk för Snöstjärnan söndagen den 8 februari mellan kl 12-14!

040125
Under helgen har det varit fullt med skidåkare i spåren men tyvärr kommer de flesta inte in i vår fina klubbstuga för lite fika. Det är fina skidspår vid klubbstugan, dubbla på elljusspåret 1,7 km och dubbla spår på "Rundquists gärde" ca 2,2 km. Spåren ner till Hungavägen är nedtryckta med scooter men vissa bitar är dåliga med rötter och alldeles för lite snö men det går att åka för att få lite variation.
Nu till helgen kommer klubbstugan vid Häradsvallen i Vagnhärad vara öppen mellan kl. 11-15 både på lördag och söndag. Helgens stugvärdar bjuder på lättare servering. Bastu, dusch och vallabod är öppet. Hjärtligt välkomna ut i de kanonfina skidspåren! OBS! Leif Fritz har kört upp spår på golbanan (Tureholm) också på dryga 5 km.


V04
20/1 Nu finns det fina skidspår vid klubbstugan, dubbla på elljusspåret 1,7 km och enkelspår på "Rundquist gärde" 2,2 km. Tiden medgav inte spår till Hungavägen men hoppas att det kan fixas innan helgen.
Nu till helgen, lördag fam. Gunnar Carlborg och söndag fam Lars Westlund, kommer klubbstugan vara öppen mellan kl. 11-15. Lättare servering, bastu dusch och vallabod är öppet.


19/1 Nu har Leif Fritz packat spåren med scooter

på elljusspåret och "Rundquist gärde". I eftermiddag har det kommit mycket blötsnö så några skidspår är inte uppkörda ännu. Blir det några kallgrader kommer Leif att spåra ikväll. Annars blir det nya skidspår imorgon efter lunch.

Enligt väderprognosen skall det komma SNÖÖÖ stundtals hela veckan!

V03 Nu har det varit kallt ett tag och flera klubbar har ordnat hyfsade scooterkörda spår där snön har kommit i större mängd. Närmast är IFK Södertälje som har spår vid Tveta på sjön Måsnaren. TbOK har ännu inga scooterkörda spår däremot har det gått att köra på de klippta gärdet på andra sidan Bergavägen(Rundquist gärde) och gärdet nere vid Hunga. Övriga ställen är bl a Lammsjön(nästan vid Sillekrog) vid Granlund.

V51 Under onsdagen klippte Håkan Karlsson från Hunga
med traktor och slaghacka på "Rundquists gärde" ett "spår" på 3 meters bredd. Leif Fritz visade slingan som vi åkte skidor på i vintras. Dessutom på gärdessluttningen vid elljusspåret. Det ser väldigt bra ut nu. Nu har även snöinsamlaren kommit. På Berga gärde går det inte att åka i år(plöjt).


V50-51
Leif Fritz är vår spårgeneral, åven i år. Vi hoppas att det kan bli fina spår på golfbanan också för där brukar det gå att åka först på säsongen

Vi skall klippa ned "gräset" med hjälp av Traktor och slaghacka utefter "Rundquists gärde" och på gärdet vid sluttningen nära elljusspåret, ca 3 meters bedd då blir det bra underlag om det endast finns några centimeter med snö

V50
fredag Nu har vi fått in scootern i containern och beställt en "Snowgrabber " en uppsamlare av snö som sättes bakom scootern innan spårkälken, bra om det endast är några centimeter nysnö

V 50
På fredag skall det utföras service på scootern.
Hoppas vi kan få in den i containern också. Lasse F och Pelle B

V49
Nu har vi köpt och ställt upp en container till bl a scootern.

Under V46
har Pelle B klippt och "buskat" från Bergavägen till Granplanteringen..........
Nu väntar vi bara på snön!

Under V45 körde Pelle B med "röjsågen-trimmern" från Bergavägen upp/nedfarten till granplanteringen med hyfsad bredd. Lite buskar skall röjas..

Under spårdagen (med Olle A o Pelle B) utefter skidspåret måndagen den 7/10 utfördes klippning av barr och lövträd med utstickande grenar, slybekämpning, taggtrådstängsel öppnades och stakpinnar för scootern sattes ut. Nästan alla gräsytor är klippta efter spåret (Leffe K körde förra fredagen med trimmern), närmast Bergavägen kvar.

SPÅRDAGEN den 18 oktober samlades ett tiotal arbetssugna TbOK:are vid klubbstugan. Nu är all flis utkörd på strategiska ställen efter elljusspåret. Vi har ”öppnat upp” ner/uppfarter från elljusspåret. Slybekämpat hyfsat utefter spåret. Tack alla!