TbOK Resultat skidor  2005                               

Medlemmar i mål i VASALOPPEN 2005
Kortvasan 25/2: Sune "i Toppform" Jakobsson 2:38 Tjejvasan 26/2: Eva Lindell 3:06, Lotta Eriksson 4:10 Öppet Spår 27 eller 28/2: Åsa Edbom 10:44, Erik Hedlund 10:44, Björn Kjellström 9:13, Johannes Kjellström 8:48, Rolf Gustafsson 6:21 Halvvasan 1/3: Linda Wiklund 3:35, Rolf Lundberg 5:08, Oskar Lundberg 5:22, Viktor Lundberg 5:08, Henrik Lindh 5:22 Vasaloppet 6/3: Tomas Tibbling
7:04

2004/2005 Skidor och Spårinformation   

050324 Har just kommit hem efter en skön dagstur på skidor i solen.. det brukar varabrukligt i Fjällen så här års men nu var det på Rundquist gärde och varmare +10C och +21C i solen
GLAD PÅSK!

GLAD PÅSK050318 Sista helgen med skidspår?
Kjelle skall köra upp nya skidspår idag på Rundquists gärde.Elljusspåret är avbrutet på flera ställen av avverkningsmaskiner
Idag fredag är det skare och isigt. Passa på att njuta i solen av den sista? snön i helgen!

050316 Snö igen! Fuktig nysnö. Kjelle meddelar att skidspåren på elljusspåret och Rundquists gärde är uppkörda ikväll-finfina spår som blir hårdare då det blir kallare inatt. ALLTSÅ UR SPÅR! - jag menar UT I SPÅREN!

050314 Ytterliggare 1 dm nysnö - när kommer våren? Fullt med folk i spåren 12-13 mars. Kononbra träning.
Kjelle hinner nog ut i eftermiddag/kväll med skotern - passa på att åka skidor!
Orienteringstävlingarna Måsenstafetten och Kringelträffen nu till helgen är framflyttade till hösten.
Ja den här säsongen har varit speciell.

050312 Nu har det kommit nysnö. Kjelle har varit ute och spårat sedan kl. 7.30 imorse så nu är det kanonspår igen! Berga gädet spåras inte längre då avverkningtraktorn kört där.
Ytterliggare en fin skidvecka, flera dagar med strålande sol och klisterföre.

050306
Ytterliggare en kanondag- först Vasaloppet på TV och sedan ut i friska luften på skidor i strålande solsken och fina spår.

050304 Kanonväder hela veckan. Idag kom solen på eftermidagen efter -14C inatt gick det upp mot -1C på dagen. Nu blir det lite mildare. Det skall bli fint väder imorgon lördag.
KLUBBSTUGAN vid Häradsvallen är ÖPPET nu på lördag 5/3 och söndag 6/3 kl. 11 - 15 med lättare servering. Bastun är på och vallaboden är öppen. På lördag har Familjen Carlborg öppet och på söndag Jan-Åke Mahlin och Leif Pettersson.
Välkomna ut i spåren och sedan in i stugan!
Det är skoterspårat från Vagnhärad till Prästtorp där finns den enda vindfällan, så skotern kommer inte längre, än så länge. Därefter är det spårat på gammalt vis - med skidor ner mot Trosa. Innan skidbacken är det lite sämre men det är så mycket snö att det fortfarande är okej! Det är dubbelspår på Rundquists gärde/Långmyren. Långa spåret på Rundquists gärde: I svängen när du kommer mot Berga finns en liten skylt Långt Spår med en pil åt höger där vänder spåret hela vägen tillbaks så att du kommer mot samma övergång som du åkte ut ifrån elljusspåret där tar du till vänster och åker ut igen och nästa gång innan svängen tar det till höger och sedan fortsätter spåret som vanligt mot övergång på vanliga stället till elljusspåret. Bergagärdet går forfarande att åka ut på så det blir en lång fin åktur nästan 7 km spår på Golbanan vid Lagnö. Uffe Wallin har spårat där. Fina dubbelspår. Skidåkarna har egen parkering se skyltar efter avfarten mot Golfbanan.

050302 Kanonväder ...
efter -20C inatt gick det upp mot -3C på dagen
Nu börjar skidåkare åka från Trosa till Klubbstugan i Vagnhärad och tillbaks. Det är skoterspårat från Vagnhärad till Prästtorp där finns den enda vindfällan, så skotern kommer inte längre, än så länge. Därefter är det spårat på gammalt vis - med skidor ner mot Trosa. Innan skidbacken är det lite sämre men det är så mycket snö att det fortfarande är okej! Det är dubbelspår på Rundquists gärde/Långmyren. Långa spåret på Rundquists gärde: när du svänger och kommer mot Berga finns en liten Skylt Långa Spåret med en pil åt höger där vänder spåret hela vägen tillbaks så att du kommer mot samma övergång som du åkte ut ifrån elljusspåret där tar du till vänster och åker ut igen och nästa gång vid Berga hållet fortsätter spåret som vanligt mot övergång på vanliga stället till elljusspåret. Bergagärdet går forfarande att åka ut på så det blir en lång fin åktur.
Välkommen ut i spåren!

050225 Rapport direkt från Kortvasan idag- från nyblivne medlemmen i TbOK, Sune "i Toppform " Jakobsson. Kall natt gav kärvt före och svårt att få glid. Steg till - 10 C på dagen. Sune vallade om efter ett par mil. Sedan gick det bättre men backarna uppför gick tungt ändå. Sune kom i mål runt 2.30. SVT1 bevakade Sune vid kontrollerna.

050225 Strålande sol och -7 C. Idag blir det nya spår på Golbanan vid Lagnö. Uffe Wallin spårar. Imorgon, om det behövs, körs spåren upp igen vid Häradsvallen vid klubbstugan i Vagnhärad.

050223 Kjelle har spårat på alla skidspåren vid klubbstugan. Över 10 cm lätt nysnö har fallit. Får spåren frysa till sig inatt så blir det kanonbra! På torsdag åker Kjelle till Mora. Hoppas vi kan ha igång skotern ändå inför och i helgen.


050222 Nyspårat i skidspåren vid klubbstugan invid Häradsvallen i eftermiddag/kväll -Kjelle ger sig inte......

050220 Kjelle har nu spårat en total slinga på 6 km. Enligt Kjelles beskrivning: Du åker elljusspåret över Bergavägen ut på Rundquists gärde och vidare som vanligt när du kommer mot Berga och du ser "Berga gärdet vänder spåret hela vägen tillbaks så att du kommer på samma övergång som du åkte ut ifrån elljusspåret sedan fortsätter du på eljusspåret.

I helgen 19-20 februari vid klubbstugan invid Häradsvallen i Vagnhärad genomförde Trosabygdens OK "Snöstjärnan". Som vanligt hade Kjelle Eriksson skoterspårat fina skidspår. Det var 15 pigga och glada små skidåkare som utan tidtagning åkte för "Snöstjärnan". Från 2-3 år och upp till 12 år. Skidåkarna fick välja att åka hela elljusspåret 1 750 m eller 1 km. Solen lyste men sin frånvaro och i spåret var det plusgrader men det hindrade inte "småttingarna " från att kämpa med solsken i blick! Efter målgång delades "Snöstjärnan" ut och dessutom fick deltagarna saft och bulle.
Vi åkte alla för Snöstjärnan: Clara Wadsten, Ida Anneborn, Maja Lindell, Klara Lindell, Nils Lindell, Malte Lindell, Lovisa Kenttä, Alice Kenttä, Axel Tibbling, Isak Tibbling, Julia Blomqvist och Villemo Liedholm.
Vi åkte för Guldstjärnan: Anna Kindlundh, Moa Nyhlén och Julian Nyhlén. Tack Tomas Bäck, Olle och Kerstin Alm för hjälpen.

Trosabygdens OK har öppet klubbstugan för allmänheten på lördagar och söndagar mellan kl. 11-15 om det finns skidspår. Vi erbjuder lättare servering, vallabod, ombyte, dusch och bastu. Telesvar 0156-107 17 upplyser varje vecka. Kontaktperson Per-Erik Bång 070-606 2023

Just nu har vi en total skoterspårad skidspårslinga på ca 6 km.
Välkomna ut i skidspåren önskar Trosabygdens OK!


Fakta:
Snöstjärnan instiftades 1956 av Svenska Skidförbundet och har nu blivit ett rekryterings- och propagandamärke. I längdåkning är kravet att åka 1 km utan tidtagning. Guldstärnan är snöstjärnans påbyggnadsmärke, som kan erövras antingen genom 10 st fullbordade snö-stjärneprov eller genomförd dagstur på minst 10 km

Med vänliga skidhälsningar Per-Erik Bång
-----------------------------------------------------

050216 Lördag och söndag mellan kl. 12-14 går det att köra skidor för SNÖSTJÄRNAN, ingen föranmälan. Anmälan vid klubbstugan, Häradsvallen i Vagnhärad.

Nu när det finns skoterspårade skidspår har vi öppet i klubbstugan för allmänheten mellan kl. 11-15 i helgen.

050215 Nya skidspår idag vid klubbstugan!Skidor och spår!

050213 Skidor/Spår vid klubbstugan: Just nu har det kommit för mycket blötsnö så skotern inte kan spåra, det är nämligen så att snön klibbar fast och dessutom är det svårt att styra. Kjelle hoppas at det blir kallt till kvällen då ett nytt försök skall göras.... I morgon lovar SMHI minusgrader. Förhoppningsvis finns det i alla fall spår till måndag kväll.

6-timmarsloppet på skidor(5/2) - INNSTÄLLT.
Väderprognosen ser inte lovande ut framöver. Det bör ju vara åkbara skidspår några veckor innan tävling för att skidåkarna skall vara motiverade.

Likaså med Snöstjärneskidåkning (6/2). Men SNÖSTJÄRNAN avvaktar vi med att senast genomföra till helgen innan tjejvasan/Öppet Spår. Håll utkik!


050129 Det ser lite ljusare ut idag - Kjelle har spårat upp på fotbollsplan och de små gärdena i närheten av stugan. Det är inte kanonspår men ändå bra för lite träning

050128 Det ser mörkt ut på skidfronten. Ännu inte en enda genomförd skidtävling i Södermanland. Tyvärr är det numera också plöjt på Berga gärde. Skidspårsträckningen mot Hunga är inte i bästa kondition p g a den senaste stormen. Men vi fortsätter i alla fall med Stugjour i klubbstugan lördag och söndag kl. 11-15, givetvis bara om det finns åkbara skidspår.

Snö finns sporadiskt på småsjöarna och golfbanan. Näverkvarns GOIF har en 6 km slinga med dubbla spår.

041203 Efter mycket regn börjar nu den njutbara skidåkningen lida mot sitt slut, nu åker man bitvis igenom i blöta spår. Men entusiast som jag är skall jag ut idag också bara för träningens skull!

041201 Det finns mycket snö i skidspåren och det går fortfarande hyfsat att åka i spåren men det börjar bli lite sladdrigt på sina ställen. Klisterföre runt nollan har det varit. Tips nedan om Swix universalklister som tryckspray på burk. En ny variant(+3C till -20C finns nu hos Team Sportia i Trosa - god tur....

041128 Idag går det inte att köra med scooter och spårsläde, snön "klibbar fast" men det går hyfsat att åka skidor ändå även om det kan vara svårt att få till vallningen.
Veckan som gått har innehållit växlande skidföre. De senaste dagarna har det varit en fröjd att åka fort i grovkorniga spår och därtill ett bra fäste med klister. Tips för er som inte är vana att valla med klister: Köp en trycksprayburk med Swix universalklister och ni klarar er från -5C till +10C (om det inte ör torr nysnö)-finns att köpa ii mera välsorterade sportaffärer.

041120 -10 till -4 i luften, lite kallare i spåren. Kjelle Eriksson var tidigt ute med scooter, snöuppsamlare och spårsläde.
Strålande sol och frusen snö i träden gav ett otroligt vackert skidlandskap. Total slinga på ca 5 km skidspår på elljusspåret, Rundquists gärde och Berga gärde. Det kom inte bara skidentusiaster från Trosa-Vagnhärad utan t o m från Åker, Hölö och Nynäs, - Ni brukar ju alltid ha spår när det finns snö.....

041119 -10C. Nu är elljusspåret i Vagnhärad packat med scooter. Imorgon(lördag) blir det skidspår och troligen hinner vi med att spåra på Rundquists gärde och Berga gärde också. Välkommen ut i snön!
Ca 15 cm nysnö.

041118 Säsongens första riktiga SNÖFALL!

041023 Tack alla som hjälpte till på spårdagen lördagen den 23:e!
Vi var totalt 15 stycken vuxna och barn. Sly, gräs, träd och grenar försvann både efter elljusspåret och på en del av skidspåret till Hunga. Ytterliggare träd skall fällas vid senare tillfälle. Tack Göran och Olle för motorsåg och trimmer. Alla verkade nöjda efter förtäring i klubbstugan. Vii har kommit en bit på väg mot vintern..../Pelle B
041020

SPÅRDAGEN 23 oktober samling kl. 10.00
Vi har spårdag lördagen den 23 oktober
Samling kl. 10.00 klubbstugan.
Medtag röjningsverktyg (i år lägger vi inte ut bark på elljusspåret)