2008 TbOKs SENASTE SKID/SPÅR-INFORMATION
Snön kom inte förrän 22 november och låg kvar till knappt 28/11. Vår spårgeneral Kjell Eriksson hade spårat med vår nya fina skoter på elljusspåret och "Rundquists gärde.


(2008-10-15)

UPPROP TILL ELLJUSSPÅR och RIS-dag lördagen den 18 oktober.
Samling kl. 10.00 klubbstugan.

I år ska vi både fixa till elljusspåret och dessutom samla ihop ris i skogen söder om klubbstugan. Det behövs alltså en STOR uppslutning!

Jan-Åke Mahlin har skickat ut och kontaktat några tilltänkta ”Ris”-områdesansvariga som i sin tur ska försöka få ihop medlemmar.

Dessutom behövs det ett arbetslag på ca 8-10 personer för elljusspåret. Röjsåg röjsekatör är bra verktyg. Bark lägger vi inte ut under lördagen (Leffe Karlsson är på älgjakt). Vi fördelar personerna vid samlingen.

För att Jan-Åke ska kunna leverera varma pizzor på lördagen behöver vi veta hur många som kommer – alltså ni som inte har blivit kontaktade tidigare eller svarat
– var vänlig meddela pellebang@telia.com om ni kan ställa upp.

PS! Det kommer även att bjudas på fika med tårta!
Vänliga hälsningar Pelle B

(2008-01-21)
Vill du bli seedad till Vasaloppet eller bara få fler skidmil i benen?
Här är inbjudan till Harsa Ski Maraton

(2008-01-18)
Jag ser att ni inte har någon snö att åka skidor på ! Här har vi gott om snö och spåren är fina. Är det någon i klubben som vill komma upp och träna så finns det platser i Gopshusgården 24-27 Jan eller 7-10 Febr är helger som är lediga, spåren går endast 50 meter från gården. //Hälsningar
Ingemar och Mona-Lisa www.gopshusgarden.com

(2008-01-03)
God fortsättning...Nu snöar det så smått! Kjelle har dragit ihop snö på elljusspåret och på gärdena. Kjelle kör upp nya spår imorgon att åka i (om det inte blåser hela tiden).

2007 Skid/spår-information
2007-11-22 10:30

Det gick fort...värmen och saknaden av minusgrader den senaste natten har förstört spåren så att inga längre sträckor är åkbara på gärdena. Den som vill kan väl ta sig fram men... Vi väntar på kylan och kanske mer snö.

2007-11-21 14:00
Vi kan inte skryta med toppenspår längre men... men SPÅREN HÅLLER BRA ÄNNU på det stora gärdet (Rundquist Gärde). Det har inte hänt så mycket med spåren sedan igår. +1C. De ÄLDSTA SPÅREN SOM BLIVIT PACKADE HÅLLER BÄST. Bra träning i alla fall. Senaste dygnet har det varit lite blöt nederbörd men ingen fara ännu.

2007-11-20 10:50
De igår nyuppkörda spåren på det stora gärdet (Rundquist Gärde) har blivit fasta och hårda efter -4C inatt. De gamla likaså. Just nu -1C . Spåren på det stora gärdet är helt okey. Kylan finns fortfarande i våra spår som blivit ett riktigt kylhål just nu. Som tur är blir ju vattengenomslag fruset i minusgrader. Alltså det har inte hänt så mycket med snötillgången sedan igår. Elljusspåret har för många genomslag. Hungaspåret endast för lugn gång på skidor pga för mycket genomslag.


2007-11-19
Efter helgens invasion av skidåkare från när och fjärran har det varit flera minusgrader inatt och fortfarande nu i snön. Nyuppkörda spår imorse på det stora gärdet (Rundquist Gärde). De nya spåren är ok. De gamla är lite isiga. Elljusspåret har för många genomslag. Hungaspåret endast för lugn gång på skidor pga för mycket genomslag.


2007-11-18

Söndag eftermiddag: Fortfarande hyfsade spår på det stora gärdet (Rundquist Gärde). Elljusspåret har för många genomslag.


Idag söndag 18/11 är det öppet i klubbstugan mellan
ca kl. 10:30 -15, med dusch, bastu, vallabod och lättare servering.

2007-11-17
Några blider från Hungaspåret, som det såg ut igår innan vi kört upp spår:
Sågade träd
C-G i vinterlandskap
Weine i sågartagen

Passa på att åka skidor.
Det är nyuppkörda spår imorse fredag 16/11. Vi har en sträckning som kallas Hungaspåret på totalt 6,5 km. Idag skall vi kapa några stora nedfallna träd där så vi kommer fram hela vägen obehindrat. Alla övriga spår är alltså uppkörda (Bergagärde nysått).


2007-11-15 solen skiner

Teknikens under... Det skidspår som fanns idag har Jocke Gimholt kört med GPS. Sträckning och höjdkurva

Passa på att åka skidor
för det skall bli varmare på söndag! Igår var det -9C som kallast . Nu -3C. Spåren håller bra och solen värmer gott! Gör som jag lägg på enstartremsa -funkar kanon!
Flera långväga skidåkare i Stockholmstrakten har hört av sig och frågat om spåren. Vi är som ni vet lyckligt lottade med all snö, på gärdena upp till 40 cm. För att ni skall bli sugna att damma av skidorna och komma hit så lägger jag ut lite bilder.

2007-11-14 solen skiner just nu...
Nu har det fallit 42 cm nysnö och Kjelle har packat och kört uppp spår på alla sträckningar utom Hungaspåret och Bergagärdet i Vagnhärad. Håller "kylan" i sig blir det NYA spår ikväll.